Informatie Coronavirus (COVID-19) en Vaccinatie – Gezondheidscentrum Zorgpunt Ypenburg – ‘s-Gravenhage (Zuid-Holland)
Frits Diepenlaan 63 2497 DN 's-Gravenhage (Zuid-Holland) Tel:070-20 400 50 070-30 300 88
Header afbeelding

Informatie Coronavirus (COVID-19) en Vaccinatie

Hierbij willen wij u op de hoogte stellen van de maatregelen die wij treffen en de werkwijze die wij hanteren met betrekking tot de hoge besmettelijkheid van het coronavirus. Wij hanteren hierbij de richtlijnen en adviezen van het RIVM. Voor meer informatie klik hier.

Wij verzoeken u alleen telefonisch contact op te nemen en niet langs te komen. Wij kunnen u voorlopig niet aan de balie te woord staan zonder afspraak vanwege mogelijk besmettingsgevaar. Dit geldt voor al onze dienstverlening: huisarts, fysiotherapeut, verloskundige, diëtiste, bloedprikken, inleveren urine etc. Voor afspraken of andere vragen kunt u bellen naar 070- 20 400 50, optie 3.

Wij verzoeken u dringend om ook voor uw eigen veiligheid een mondkapje te dragen bij het bezoek aan ons gezondheidscentrum. Vanaf 1 december 2020 is het dragen van een mondkapje bij bezoek aan ons gezondheidscentrum verplicht.

Voor de uitzonderingen van de mondkapjesplicht voor mensen met beperkingen of ziekte adviseren we om naar de website van vilans.nl te gaan voor het eventueel aanmaken van een kaartje. U dient het kaartje zelf aan te maken. Het kaartje is uw eigen verantwoordelijkheid en daarom verstrekken wij geen verklaringen en/of zetten niet onze stempels op uw kaartje.

Mocht u verhinderd zijn om op afspraak te komen, dan kunt u alleen telefonisch de afspraak annuleren. Het annuleren van de afspraak bij de huisarts of de fysiotherapeut dient minimaal 24 uur van te voren te worden doorgegeven, anders worden er voor de gereserveerde tijd kosten in rekening gebracht.

Vaccinatie

Wij starten vanaf 19 april 2021 met vaccineren.

Op verschillende fronten wordt inmiddels zo snel mogelijk gevaccineerd tegen COVID-19. Ook onze huisartsen dragen hieraan bij, door te vaccineren met het AstraZeneca-vaccin.

Wij zullen de patiënten die in aanmerking komen een uitnodiging sturen voor vaccinatie.

Komt u in aanmerking dan verzoeken wij u als voorbereiding alvast uw emailadres door te geven aan de assistentes.

Vragen?

De vele wisselingen in de vaccinatiestrategie en de vragen die sommige vaccins oproepen, zorgen voor veel extra telefoontjes. Wij begrijpen dat u vragen heeft.

Voor vragen over vaccins of wanneer u aan de beurt bent, kijkt u op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie.

U kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

Mocht u daar geen antwoord op uw vraag vinden of krijgen, kunt u de praktijk bellen.

Bel ons niet als:

  • U eerder gevaccineerd wilt worden.
  • U een ander vaccin wilt.
  • U op een reservelijst of wachtlijst gezet wilt worden.

Wij hebben niet de mogelijkheid om u hiermee te helpen.

Neem wel telefonisch contact op met de praktijk als u bijwerkingen ervaart van de vaccinatie.