Spreekuur Fysiotherapeuten: – Gezondheidscentrum Zorgpunt Ypenburg – ‘s-Gravenhage (Zuid-Holland)
Frits Diepenlaan 63 2497 DN 's-Gravenhage (Zuid-Holland) Tel:070-20 400 50 070-30 300 88
Header afbeelding

Spreekuur Fysiotherapeuten:

De heer A. Clarke      : Dinsdag 08:00-14:00 uur en vrijdag 08:00-12:00 uur

De heer T. Liem        : Maandag van 08:30-16:30 uur, woensdag van 12:00-16:30 en donderdag                                                                 van 08:30-12:00 uur

Wij werken alleen op afspraak

Een afspraak maken kan telefonisch op nummer (070) 20 400 50, of per e-mail op fysiotherapie@gczorgpuntypenburg.nl

Bent u verhinderd, bel dan minstens 24 uur van tevoren af, anders moet de gereserveerde tijd in rekening worden gebracht.

Onze werkwijze

De eerste behandeling begint altijd met een inventarisatie van de klachten en onderzoek. Aan de hand van de bevindingen wordt er een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan wordt met u besproken en omvat onder meer het behandeldoel, de therapievorm en het te verwachten aantal behandelingen. Wij proberen u in ieder geval tijdens de eerste sessie te adviseren/ informeren/ behandelen.

Wij bieden o.a.:

 • Fysiotherapie
 • Oefentherapie
 • Dry needling
 • Mulligan therapie
 • Myo-fasciale therapie
 • Medical taping
 • Revalidatie (bijv. na een operatie, ongeluk, COVID-19, blessures en neurologische aandoeningen)

Dry needling – wat is dat?

U kunt bij gezondheidscentrum Zorgpunt Ypenburg ook voor dry needling (als onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling) terecht. Bij dry needling wordt er met een acupunctuurnaald in een verdikking van een gespannen spier (een zogenoemd myo-fasciale triggerpoint) geprikt zodat deze daarna kan ontspannen. Het voordeel van deze techniek is dat dieper gelegen spieren goed behandeld kunnen worden en bij het aanprikken van het juiste gebied het zeer effectief is. De patiënt ervaart meteen meer bewegingsruimte. Dry needling wordt toegepast bij pijn en functiebeperking veroorzaakt door verhoogde spierspanning. Omdat ‘triggerpoints’ (spierknopen) allen voor de spier een karakteristiek uitstralingsgebied hebben, is het verklaarbaar waarom het kan voorkomen dat men pijn voelt op plekken in het lichaam waar de pijn niet vandaan komt. Zo kan iemand met soms onbegrepen klachten toch goed behandeld worden. Heeft u lichamelijke klachten en bent u benieuwd of dry needling iets voor u kan betekenen? Maak dan een afspraak bij onze fysiotherapeut.

Mulligan – wat is dat?

Het Mulligan concept is een mobilisatietechniek voor gewrichten. Mobilisatie is een techniek om gewrichten losser en beweeglijker te maken, zodat ze in hun natuurlijke stand gebracht kunnen worden. Toepassing van het Mulligan concept geeft vaak spectaculaire verbeteringen bij pijnlijke bewegingsbeperkingen die al wat langer aanwezig zijn. Mulligan therapie gaat uit van zogeheten ‘standsproblemen’ of ‘sporingsproblemen’ in gewrichten en ontstaan meestal na een trauma en die geven klachten tijdens het bewegen. Bij behandeling met deze therapie worden therapeutische handelingen gedaan en gelijktijdig voert de patiënt actieve bewegingen uit. Met behulp van de juiste duw-, trek- of schuiftechniek, kan het gewricht zijn natuurlijke stand terugkrijgen. De behandeling geeft direct verbetering van de houdings- en/of bewegingsklachten en het resultaat is langdurig. Een behandeling is geheel pijnvrij en wordt daarom als zeer prettig ervaren.

Myo-fasciale therapie – wat is dat?

Bij ‘myo-fasciale therapie’ wordt er gekeken naar het spier- en verbindende bindweefsel, waarin naast ‘triggerpoints’ (spierknopen) ook bindweefselafwijkingen te vinden zijn, vaak in de vorm van een verharding. Dit soort afwijkingen komen vooral voor bij mensen met chronische pijnklachten. Het kan een pijn geven die een zwaar, zeurend gevoel geeft, maar het kan ook een tintelend of doof gevoel zijn of zelfs heftig en stekend. Door deze verhardingen is de aanvoer van voedingsstoffen naar de spier en de afvoer van afvalstoffen verstoord met als gevolg pijnlijke spieren. Bij myo-fasciale therapie worden zowel de triggerpoints zelf als ook de verhardingen in het bindweefsel losgemaakt. Deze behandeltechniek is vrij nieuw en nog relatief onbekend, maar is een goede aanvulling op de toepassing van ‘dry needling’ en gaat altijd gepaard met huiswerkoefeningen en leefstijladviezen.

Waarom Fysiotherapie GC Zorgpunt Ypenburg?

 • Professionaliteit
 • Kwaliteit
 • Persoonlijke benadering en begeleiding
 • Cliënt staat centraal
 • Modern en compleet uitgeruste oefenruimte
 • Multidisciplinaire aanpak waardoor er korte lijnen zijn tussen verschillende hulpverleners onder één dak

Fysiotherapie is bewezen effectief bij:

 • Schouderklachten, bijvoorbeeld door overbelasting, diverse pijn- en mobiliteitsklachten, of specifieke problemen zoals ‘frozen-shoulder’, revalidatie na een operatie.
 • Rug- en nekklachten, door overbelasting zoals spit of lumbago, of na een ongeluk (whiplash), algemene pijn of stijfheid, artrose, of meer specifieke problemen zoals bij discusdegeneratie en hernia.
 • Diverse klachten aan de ledematen, zoals de heup, knie, enkel, voet, elleboog, pols en hand.
 • Andere gewricht-, spier- en peesklachten zoals pijn, stijfheid en zwakte, vaak gerelateerd aan leefwijze, sport, houding en werk.
 • Revalidatie na een operatie: na een orthopedische ingreep zoals bij een nieuwe knie of heup, geopereerde botten, pezen en banden.
 • Neurologische aandoeningen zoals: beroerte, Parkinson en multiple sclerosis.
 • Chronische ziektes zoals: reuma, COPD, overgewicht, diabetes, fibromyalgie en chronische pijn.
 • Psychosomatische klachten
 • Angst om te vallen. De fysiotherapeut kan ouderen helpen beter en meer te bewegen waardoor o.a. het risico op en de angst om te vallen verminderen.

Verzekering:

Wij hebben met alle verzekeringsmaatschappijen een overeenkomst. Indien u geen aanvullende verzekering heeft voor fysiotherapie of u onvoldoende behandelingen over heeft, dan gelden deze praktijktarieven: Tarieven Fysiotherapie 2023

Even voorstellen:

Andrew Clarke, fysiotherapeut (BIG registratie = 29919392804)

Ik ben Andrew Clarke, sinds 1998 woon en werk ik in Den Haag. Hoewel mijn wortels in het Verenigd Koninkrijk liggen, spreek ik vloeiend Nederlands.

Naast algemeen fysiotherapie ben ik gespecialiseerd in myo-fasciale klachten. Ik ben geschoold in bindweefsel (fascia) release technieken, triggerpoint therapie, dry needling en medical taping.

Alhoewel je voor elke klacht bij mij terecht kunt, ligt mijn specifieke interesse bij nek/schouder, rug en voetklachten en ook revalidatie.

Thay Liem, fysiotherapeut

Mijn naam is Thay Liem, ik ben in 1979 als fysiotherapeut afgestudeerd te Den Haag. Ik heb ruim 43 jaar als fysiotherapeut in Den Haag gewerkt. Nu werk ik in dit gezondheidscentrum.

Mijn interesse ligt in het behandelen van sport gerelateerde klachten, revalidatie, pees- en spierproblematiek. Dit gebeurt door bijvoorbeeld overbelasting en allerlei aandoeningen en problemen van het bewegingsapparaat.

Ik vind het leuk om te zien dat mensen na de behandeling met een blij gezicht de praktijk verlaten. Mijn motto is lekker bewegen voor een gezond lichaam, zodat je kan genieten van het leven.